4 Grote voordelen van Cloud Video

4 Grote voordelen van Cloud Video

In het verleden was video-conferencing vooral gebaseerd op grote, dure hardware systemen die geïnstalleerd werden in fysieke vergaderruimtes. Het gevolg hiervan was dat deze communicatie afhankelijk was van rigide, nauwkeurige planningen en diezelfde vergaderruimtes. In andere woorden; inflexibel. De opkomst van cloud-technologie heeft geholpen om het concept van veel IT-tools te transformeren, video-conferencing is hier geen uitzondering op. De laatste ontwikkelingen op het gebied van VCaaS (video-conferencing-as-a-service) hebben ervoor gezorgd dat video-meetings niet meer gelimiteerd worden door de beschikbaarheid van vergaderruimtes en fysieke conference-systemen. In plaats daarvan kan met vrijwel alle devices – smartphone, laptop en tablet – verbinding gemaakt worden met de meer traditionele video-conferencing systemen. Ineens is je video strategie net zo flexibel als je mensen!

 

 

1. Het maakt je communicatie ontvankelijker

 

In het verleden moest er ver vooruit gedacht worden wanneer er een video-conference georganiseerd werd, er was weinig ruimte voor last-minute veranderingen en er moesten een vaste tijd en plaats afgesproken worden. Dit werkt prima voor geplande meetings als een managementoverleg, maar minder goed voor ongeplande meetings als een crisisoverleg. Met cloud-video kan er met een device naar keuze ingebeld worden naar een Virtual Meeting Room (VMR). Deze meeting room is ingericht op een permanente ‘locatie’ (geformatteerd als een emailadres), zodat men precies weet waar er ingebeld kan worden.

 

 

2. De voordelen zijn direct merkbaar

 

Doordat mobiele video-conferencing zeer gebruiksvriendelijk ingericht is, hebben de gebruikers geen uitgebreide training of dure hulp van IT-afdelingen nodig. In tegenstelling tot andere technologische implementaties is mobiele video-conferencing geen tool waar de gebruikers huiverig tegenover zullen staan. De meeste mensen hebben al ervaring met video-communicatie opgedaan in hun privé leven, waardoor de adoptie op de werkplek een logisch vervolg is. Meer face-to-face communicatie opent deuren om meer persoonlijke relaties aan te gaan met iedereen, van leveranciers tot klanten tot collega’s op andere locaties.

 

 

3. Het geeft je mensen meer vrijheid, terwijl de productiviteit gewaarborgd blijft

 

Nu meer dan ooit is het voor werknemers mogelijk om te verbinden terwijl men niet op kantoor is. Of je nu vanuit huis moet werken omdat je kind ziek is geworden, of je op reis bent en een ongeplande meeting hebt, mobiele video-conferencing is een simpele manier om mensen verbonden en productief te laten blijven. Of de juiste systemen en/of hardware beschikbaar zijn is geen issue meer, het enige wat nodig is, is een device dat verbinding kan maken met de cloud.

 

 

4. Het heeft meer voordelen dan alleen je ROI

 

Het verminderen van het aantal zakenreizen en alle kostenposten die daarbij horen is een van de grootste voordelen van video-conferencing, echter is dit niet de enige. Wat te denken van gelukkigere, energiekere werknemers die een betere work/life balans hebben doordat ze minder onderweg zijn en meer thuis. Ook de verkleining van de ecologische voetafdruk van je organisatie is natuurlijk een significant voordeel.

 

Kijk voor meer info op http://document-center.nl/visuele-communicatie

Delen via social media
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.