Jongeren doen álles digitaal. Of toch niet..?

Jongeren doen álles digitaal. Of toch niet..?

Loop eens een dag rond in gebouwen waar jongeren de dominante populatie vormen: middelbare scholen, universiteitsbibliotheken, start-ups of flexplekken. Wat valt op? Ze zijn heel druk met hun smartphone, tablet of laptop. Daar doen ze Alles mee. Nou, ja: bijna alles….

 

Je zou denken dat de jonge generatie het papier heeft afgezworen, maar de praktijk leert anders. De scriptie moet vaak nog steeds ook in een printversie worden ingeleverd. Dat is makkelijker nakijken voor de docent. Leuke bijkomstigheid: op papier ziet het er ziet veel mooier en indrukwekkender uit. Niet zelf bedacht, dit komt uit de mond van een student. Ook papers, readers en andere documenten worden nog volop geprint. Op de een of andere manier is het gewoon erg handig om er op papier aantekeningen bij te krabbelen. Onderwijsinstellingen snappen dat. Het aanbieden van moderne printfaciliteiten neemt daarom snel toe. Het kunnen printen vanaf je eigen laptop en smartphone.

 

Nieuw apps
Zorg ervoor dat je aantrekkelijk bent voor jonge (en minder jonge) medewerkers, klanten en bezoekers. Speel in op wensen rondom Bring Your Own Device (BYOD) en snel internet. En vergeet niet dat mensen, waar ze ook zijn, ook vaak de behoefte hebben om iets te printen. Op een eenvoudige manier, vanaf hun eigen device. De manager IT speelt hier een belangrijke rol bij. Die snapt wat technisch wel en niet mogelijk is, en is bekend met recente IT-trends. Zoals nieuwe apps die het printen vanaf de tablet en smartphone een stuk gemakkelijker maken. Ook weet hij aan welke veiligheidseisen mobiel printen moet voldoen.

Delen via social media
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.