Meer betrokken medewerkers door videocommunicatie

Meer betrokken medewerkers door videocommunicatie

87% van de mensen die veel mobiel werken zegt zich meer verbonden te voelen met collega’s en het bedrijf waarvoor ze werken dankzij videocommunicatie. Steeds meer organisaties zetten videovergaderingen in om de communicatie met medewerkers te verbeteren. Ook worden video calls opgezet ten behoeve van recruitment van nieuw personeel. Maar ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van video technologieën bij het vinden en behouden van geschikt personeel. Door video in te zetten bij vergaderingen kunnen kosten worden bespaard, bereik worden vergroot en kunnen medewerkers gemotiveerd worden om strategische doelen te behalen.

 

Meer betrokken mobiele medewerkers
Tevreden medewerkers presteren beter, dienen minder klachten in en blijven betrokken bij bedrijfsdoelstellingen. Het is daarvoor belangrijk om de kloof tussen menselijke arbeidsfactoren en bedrijfsresultaten te dichten. Videocommunicatietools kunnen belangrijke communicatiebarrières overbruggen. Zo kunnen mobiele medewerkers en medewerkers op afstand beter bereikt worden en eventuele conflicten sneller worden opgelost.

 

Training en ontwikkeling
Training, ontwikkeling en het evalueren van prestaties is erg belangrijk om medewerkers gemotiveerd en betrokken te houden. Met behulp van videovergadertools kunnen trainingen ook op afstand worden gegeven, waardoor er meer medewerkers aan kunnen sluiten. Dit scheelt ook in reistijd en kosten voor zowel de medewerkers als de trainers. Mensen beginnen uitgerust aan de training, zonder stress van bijvoorbeeld files. De trainingen kunnen daarbij ook interactiever worden gemaakt met een interactief whiteboard, waardoor medewerkers actief aan de training deelnemen. Daarnaast kunnen (tussentijdse) functioneringsgesprekken ook op afstand worden gehouden.

 

Arbeidsomstandigheden
Goede arbeidsomstandigheden en werkgelegenheid zijn belangrijke factoren om werk goed uit te kunnen voeren. Voor de toezicht op naleving van regelgeving hieromtrent kunnen videocommunicatie tools organisaties helpen bij het identificeren en oplossen van veiligheidsschendingen op externe locaties. Daarnaast kunnen medewerkers op veiligheidsprotocollen getraind worden zonder het kantoor of locatie te hoeven verlaten.

 

Probeer het 30 dagen gratis
Je kunt dit zelf ervaren door het 30 dagen gratis te testen

 

Delen via social media
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.